Zavšena rekonstrukcija Ulice Branka Ćopića

0
351

Zahvaljujući zajedničkom ulaganju Fonda za povratak BiH i grada Prnjavor u ukupnom iznosu od 99.944 KM završena je rekonstrukcija Ulice Branka Ćopića.

Rekonstruisani drugi dio ulice u dužini od 230 metara danas su obišli predstavnici Republičkog sekretarijata za izbjeglice, Fonda za povratak BiH i grada Prnjavor.

Direktor Fonda za povratak BiH Bojan Ninković u izjavi novinarima je precizirao da je Fond u ovaj ptojekat uložio 40.000 KM, a preostala sredstva je obezbijedio grad Prnjavor.

“Fond učestvuje u projektima izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture u povratničkim naseljima. I u narednom periodu nastavićemo dobru saradnju sa gradskom upravom” , rekao je Ninković.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš kaže da je rekonstrukcijom Ulice Branka Ćopića ovaj dio grada dobio novi i ljepši izgled.

On je podsjetio da je ranije rekonstrusan prvi dio ove ulice, projekat u koji je Vlada Republike Srpske uložila 50.000 KM, a grad Prnjavor 64.000 KM.

“Ukupno je u ovaj projekat uloženo oko 212.000 KM, od čega je grad učestvovao sa 122.000 KM. Nastavljamo dalje da zajedno izgrađujemo infrastrukturu, već smo konkurisali kod Fonda za povratak BiH za projekat izgradnje kanalizacije u mjesnoj zajednici Ratkovac-Konjuhovci” , rekao je Tomaš novinarima.

Tomaš je najavio još nekoliko infrastrukturnih projekata, među kojima su sanacija ulica pored katoličke crkve u Prnjavoru, u blizini srednje škole i naselju Babanovci.

 

PODIJELI