Zbog kvara na autobusu otkazan dolazak Ukrajinaca VIDEO

0
1343
ПРЊАВОР, 29. ЈУНА /СРНА/ - Учесници манифестације "Украјина у срцу мале Европе" Украјинско културно-умјетничко друштво /УКУД/ "Tарас Шевченко" Прњавор, Српско просвјетно-културно друштво "Просвјета" Прњавор, КУД "Свилен Конац" Насеобина Лишња и УКУД "Червона калена" Насеобина Лишња.

Dolazak 300 Ukrajinaca iz više ukrajinskih gradova u Prnjavor na manifestaciju “Ukrajina u srcu male Evrope” otkazan je zbog kvara na autobusu.

Ukrajinci su nakon nastupa na Hvaru stigli do Zagreba, gdje se na jednom od šest autobusa dogodio kvar.

Ivan Nešić, u ime organizatora manifestacije, rekao je da je zbog procedura na granici svih 300 Ukrajinaca moralo ostati u Zagrebu.

“Ova posjeta, kao i kulturni program, pripremani su nekoliko mjeseci. Bilo je predviđeno da nastupi njihovih devet i naša četiri kulturno-umjetnička društva /KUD/. U situaciji u kojoj smo se našli odlučili smo da se program ipak održi uz učešće domaćih društava”, rekao je Nešić.

U programu na gradskom trgu nastupili su domaćin manifestacije Ukrajinsko kulturno-umjetničko društvo /UKUD/ “Taras Ševčenko” Prnjavor, Srpsko prosvjetno-kulturno društvo “Prosvjeta” Prnjavor, KUD “Svilen Konac” Naseobina Lišnja i UKUD “Červona kalena” Naseobina Lišnja.

Nastupu je prethodio defile učesnika ulicama grada, od Ukrajinske crkve do Trga.

SRNA

PODIJELI