ZDRAVSTVENI RADNICI POZIVAJU NA VOLONTIRANJE SVE PROTIVNIKE MJERA

0
206

Zdravstveni radnici Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske pozvali su sinoć sve koji su protiv epidemioloških mjera da dođu od danas da volontiraju u zdravstvenim ustanovama.

Zdravstveni radnici ove ustanove u otvorenom pismu ističu da je zdravstveni sistem na ivici pucanja i da više neće biti mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata, ukoliko svi ne budu poštovali mjere.

“Mi, zdravstveni radnici kovid odjeljenja UKC razočarani smo najavom protesta, planiranih za danas u 12.00 časova povodom najnovijih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije. Mi smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu”, navodi se u pismu.

U pismu se ističe da su svi u proteklom periodu imali dovoljno vremena da urede svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama.

“Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere – žurke u kaFićima, gosti bez maski, nedržanje distance i slično, ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote”, navodi se u psimu.

Zdravstveni radnici pozivaju one koji planiraju da protestuju da se umjesto planiranog okupljanja danas pridruže zdravstvenim radnicima i pomognu u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od kovida 19.

“Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike na dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru”, navodi se u pismu.

Zdravstveni radnici kovid odjeljenja UKC-a skreću pažnju i da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjaluci.

/SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here