Žena nožem izbola 14 djece

0
326
Žena naoružana kuhinjskim nožem jutros je napala djecu na ulazu u dječji vrtić u kineskom gradu Chongqingu na jugozapadu zemlje te ozlijedila 14 djece, objavila je policija.

Tridesetdevetogodišnja žena identifikovana samo po prezimenu Liu djecu je napala kad su se vraćala s jutarnje gimnastike oko 9:30 po lokalnom vremenu, objavila je policija na svojoj službenoj stranici na Weibou, mreži sličnoj Twitteru. Dio medija javio je kako je dvoje djece ubijeno, no policija je to demantirala.

Povrijeđena djeca prevezena su u bolnicu, a čuvari i osoblje vrtića savladali su napadačicu, kazala je policija te dodala da istraga traje. U izjavi se ne navode mogući motivi napada.

Nasilni zločini u Kini su rijetki u poređenju s mnogim drugim zemljama, pogotovo u velikim gradovima gdje je sigurnost jaka, međutim dogodila se serija napada nožem i sjekirom proteklih godina, a žrtve mnogih od njih bila su djeca.

Za takve napade često su krivi duševni bolesnici.

Napadači najčešće koriste noževe jer je kontrola oružja u Kini iznimno stroga. Kina je u rujnu pogubila muškarca osuđenog za ubistvo devet učenika i ranjavanje 11 u napadu nožem u srednjoj školi u središnjoj pokrajini Shaanxi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here