Ženama su draže prijateljice nego vlastiti muževi

0
889

Možemo biti sretni ako smo u životu izradili barem jedan iskren i dubok odnos, nebitno radi li se o prijateljici, majci, sestri ili partneru.

No, nedavno istraživanje, navodi VT, tvrdi da žene zapravo više vole svoje najbolje prijateljice nego vlastite muževe. U istraživanju je učestvovalo 1.517 žena, a čak više od 50 odsto njih je potvrdilo da su im prijateljice više na rang listi nego muževi.

Jedan od razloga koje su navele jest osjećaj da sa svojom prijateljicom mogu razgovarati o svemu jer ih bolje sluša. Isto tako, žena ženi može reći i ono što nikako ne bi rekla svom suprugu. Prema mnogim odgovorima ispitanica, stručnjaci su zaključili da se žene bolje provode kada su u društvu drugih žena, napominjući da sa njima ‘umiru od smijeha’, ‘mogu biti potpuno svoje’ i da imaju puno više zajedničkih osobina i tema.

Osim toga, 28 odsto njih je izjavilo da im prijateljice daju najbolje savjete. Muževi ih, kako navode, više živciraju i nemaju tako dobar smisao za humor kao njihove prijateljice.

Iz ovoga muškarci mogu naučiti, ako im je stalo, da je važno slušati, a ne samo čuti te pokazati iskreno zanimanje za ženu, ono što voli i ono što ona jeste.

Net.hr

PODIJELI