Zlatan Klokić: Lakši put do međunarodnog tržišta

0
537

Republika Srpska napravila je još jedan korak naprijed da bi zaštitila svoje nadležnosti u poslovnom okruženju i poboljšala usluge domaćih privrednika, a sve s ciljem da im bude omogućen što jednostavniji izlazak na međunarodno tržište.

Ove ključne smjernice date su u prijedlogu strategije infrastrukture kvaliteta proizvoda i usluga u RS od 2019. do 2023. godine, koju je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske predstavio ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić, a o kojoj nije bilo rasprave tokom zasjedanja.

Prijedlog bi trebalo da bude usvojen danas, a njegova realizacija stvoriće mogućnost konkretnog obezbjeđenja sredstava iz EU fondova i programa pomoći te drugih donatora. To potvrđuje i Klokić, koji je za “Glas Srpske” istakao da se prijedlogom strategije štite nadležnosti Republike Srpske u poslovnom okruženju.

Istakao je da će utvrđivanje jasnih nadležnosti i planova pravnog i institucionalnog uređenja, ali i jačanje ove oblasti u Srpskoj olakšati zastupanje stavova nadležnih institucija RS prilikom izrade programa usklađivanja zakonodavstva u BiH sa zakonodavstvom EU.

– Ovaj dokument je uslov procesa evropskih integracija i korišćenja EU fondova, a njegovim usvajanjem stvoriće se mogućnosti za obezbjeđenje sredstva iz tih fondova, kao i sredstava drugih donatora – rekao je Klokić.

(Glas Srpske)

PODIJELI