Zoran Milanović “prozvao” Prnjavor

0
617

Šef hrvatskog SDP-a Zoran Milanović u subotu je u Koprivnici odgovorio na optužbe koje su na njegov račun stigle iz hrvatskog državnog vrha nakon što je Evropska komisija u petak objavila izvještaj u kojem je ocijenila da Hrvatska nije ispunila ni jednu od šest ekonomskih preporuka.

Kazao je kako je izvještaj korektan, te da su evropske optužbe minimalne i da u njima nema ničeg lošeg.

‘Neka oni koji program Pet plus iz Prnjavora nisu bili sposobni ni napisati, jer preziru hrvatski narod, taj program zamijene s pet kvartala rasta koji im moja Vlada i ja ostavljamo. Ono što je premijer Orešković juče kazao je nepošteno i netačno. Ostavili smo im situaciju bolju nego ikada. Mi nismo postupali kao pijuni i smanjili penzije i otpustili ljude. U izvještaju piše da je, prema procjeni Evropske komisije, u posljednje dvije godine hrvatsko tržište rada napustilo 15.000 ljudi, a ne 100.000 kako lažu u HDZ-u. Hrvati odlaze u mnogo manjem broju nego što se tvrdi, a pitanje je hoće li se vraćati u zemlju koju vode ovakvi ljudi’, poručio je Milanović i dodao kako ga brine to što Hrvatska nema Vladu.

Milanović se osvrnuo i na kritike iz vlastitih redova pa je tako rekao da ne prati nerad svog stranačkog kolege, evroparlamentarca Tonina Picule. Svom protukandidatu Zlatku Komadini poručio je kako namjerava pobijediti i nastaviti voditi SDP.

atv

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here