ZU APOTEKA ”APOTEKA MALINA” PRNJAVOR: Sutra besplatno mjerenje krvnog pritiska povodom Svjetskog dana farmaceuta

0
1133

Svjetski dan farmaceuta obilježava se sutra, 25. septembra. Farmaceutska komora Republike Srpske će prvi put uzeti učešće u obilježavanju ovog datuma i pod sloganom “Farmaceut – najdostupniji zdravstveni radnik za Vaša pitanja o lijekovima i terapiji” organizovati edukativnu akciju u više gradova širom Republike Srpske.

ZU Apoteka  ”Apoteka Malina” koja se nalazi u Tržnom centru Fortuna City u Prnjavoru, pridružila se obilježavanju ovog datuma.

Povodom Svjetskog dana farmaceuta kao i Svjetskog dana srca pacijente će besplatno savjetovati specijalista farmaceutske zaštite Slađana Vrhovac i magistar farmacije Božana Ivanić, a biće vršeno i besplatno mjerenje krvnog pritiska, kao i popust na kupovinu tlakomjera.

Mjerenja i savjetovanje biće održano od 25.09.2019 do 01.10. 2019. godine, svaki radni dan, kao i vikendom.

„Svjetski Dan farmaceuta ove godine blizak je datumu obilježavanja Svjetskog Dana srca (29. septembra), te je planirano da se u velikom broju apoteka održi akcija besplatnog mjerenja krvnog pritiska uz savjetovanje za oboljele od kardiovaskularnih bolesti.

Pacijenti će u razgovoru sa magistrima farmacije provjeriti da li na pravi način koriste i čuvaju svoje lijekove, kao i dobiti dodatne savjete važne za uspješan ishod liječenja – ističu u Farmaceutskoj komori Republike Srpske.

U Farmaceutskoj komori Republike Srpske podsjećaju da je Svjetski dan farmaceuta usvojen na Svjetskom kongresu farmaceuta 2009. godine i ima za cilj da podstakne
akgivnosti koje promovišu uloge farmaceuta u unapređenju zdravlja, a obilježava se kao spomen na datum kada je Svjetsko udruženje farmaceuta (FIP) osnovano davne 1912. godine.

Spisak apoteka koje učestvuju u obilježavanju ovog datuma dostupan je u odjeljcima Aktivnosti i Vijesti, na internet stranici Farmaceutske komore Republike Srpske.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here