Žučna rasprava na Tegeltije i Stanića oko izgradnje mosta u Prnjavoru

0
597

Tokom razmatranja Prijedloga zakona o posebnom doprinosu za solidarnost po hitnom postupku u Narodnoj skupštini Republike Srpske došlo je do žučne rasprave između poslanika SDS-a Miladina Stanića i ministra finansija Zorana Tegeltije.

Stanić je u raspravi prozvao Vladu da dostavlja „lažna obavještenja na poslanička pitanja“ i da je „nenamjenski trošila sredstva Fonda solidarnosti za izgradnju mosta kod Prnjavora“, mjesta gdje on živi.

On je pozvao Tegeltiju da smijeni direktora Poreske uprave Srpske Zoru Vidović, jer smatra da „ne radi svoj posao u kontroli i naplati poreskih obaveza od pojedinih obveznika“.

Ministar Tegeltija je postavio pitanje Staniću šta ima protiv gradnje mosta kada će time samo Prnjavor imati dobit.

„Zamolili su me da Vam postavim pitanje da li je tačno da Vam je Poreska uprava utvrdila 400.000 KM poreskih obaveza koje ste izmirili. Da li je tačno da Poreska uprava protiv Vas vodi postupak zbog povezanih lica zbog poreske utaje“, rekao je Tegeltija, uz poruku Staniću da „nije u redu da vrijeđa bilo koga“.

Odgovarajući na ovo Stanić je istakao da „nije rekao da ne treba graditi most, već da su nenamjenski trošena sredstva za to, pa blage veze nema ta tvrdnja o povezanim licima“.

Potpredsjednik Narodne skupštine Senad Bratić rekao je, s ciljem smirivanja rasprave, da niko nikog ne treba da vrijeđa i da svi moraju da poštuju dignitet skupštine i Vlade.

On je zamolio poslanike da odustanu od replika ovog tipa kako bi se rasprava o pomenutom zakonu vratila u svoj tok.

Reagovala je i potpredsjednik Vlade Srpske Srebrenka Golić, tražeći da bude dostojanstven odnos i obraćanje jednih prema drugima.

„Možda čovjek ne čuje sebe kada i kako diskutuje, ali nas čuju drugi kad diskutujemo“, navela je Golićeva.

Rasprava o ovoj tački dnevnog reda nastavljena je u standardnom tonu za skupštinske rasprave. SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here