Žunić (PDP) – Prekomjerno zapošljavanje može dovesti do bankrota u opštini Prnjavor

0
1221

Predsjednik Opštinskog odbora Partije demokratskog prograsa, Brano Žunić rad aktuelne vlasti okarakterisao je kao nastavak iste prakse kao i prethodne vlasti, upozorivši na opasne pojave, koje mogu da dovedu i do bankrota javnog sektora u opštini.

“Riječ je o prekomjernom zapošljavanju članova porodica opštinskih funkcionera, što ilustruju sljedeći podaci o 35 ugovora o zasnivanju radnog odnosa u opštini, 14 u Domu zdravlja, osam u Vodovodu, osam u Parku i još nekim ustanovama”, kaže Žunić.  Sasvim je drugačija priča bila prije izbora, upozorava Žunić i poziva načelnika Gatarića da radi ono što je obaćao. “Pitam, da li je moralno da predsjednik Skupštine opštine zaposli suprugu u opštinsku ustanovu, serektar opštine kćerku, četvorica odbornika da riješe radni status svojih supruga”, kaže Žunić koje ove pojave karakteriše kao klasičan nepotizam.

Žunić je upozorio i na zapošljavanje djeteta borca hrvatske vojske iz rata u jednoj opštinskoj ustanovi, a neodgovornim je nazvao potrošnju oko 250 hiljada maraka preko raznih udruženja, za koja navodno nema povratnih informacija o sudbini tako utrošenog novca. /R.P./

PODIJELI