Žutom bojom protiv sivih oblaka (Foto)

0
856

Žuta je jedna od najveselijih i najtoplijih boja. Najčešće je povezujemo sa ljetom i Suncem. Iako je mnogima draga, nije prvi izbor prilikom uređenja doma jer se bojimo da moćne i upečatljive nijanse nećemo znati dobro iskombinovati sa ostatkom palete boja zastupljenim u našem životnom prostoru.

Moćne i tople nijanse vrlo su upečatljive i upravo zbog toga mogu postati vrlo zanimljiv ukras vašeg doma. Ako niste spremni na velike promjene i želite se zadržati samo na izboru žutih detalja, u nastavku provjerite sljedeće prijedloge za uređenje.

Spavaća soba

Spavaća soba idealna je za igru s bojama. Pronađite jednobojnu žutu posteljinu ili neku ukrašenu zanimljivim uzorkom i dobili ste instant osvježenje prostora. Noćni ormarić u žutoj boji ili žute zavjese takođe su dobar izbor.

Kupatilo

Žuti tepih ili staza u kupatilu, vaza sa žutim svijećicama ili žuti držači za četkice i sapun samo su neke od ideja kojima možete osvježiti prostor. Odvažniji se mogu odlučiti na žute zidove ili kadu u žutoj boji.

Dnevni boravak

Ukrasite kauč sa nekoliko žutih jastučića, na ormarić stavite žutu lampu ili vazu i prostor će postati ljepši. Uživajte i u komadima namještaja žute boje. Tako će, naprimjer, žute fotelje sigurno postati glavna zvijezda vašeg dnevnog boravka.

Kuhinja

Iskoristite kuhinjske elemente za igru sa žutom bojom. Žuto posuđe poput tanjira i šoljica, podmetači u žutoj boji i razni drugi detalji sjajno će pristajati kuhinjskom prostoru.

Trpezarija

Zanimljiv detalj za trpezarije svakako su zavjese koje žutom bojom u prostor unose svjetlo i svježinu. Isti efekt ima i žuti stolnjak koji može biti jednobojan ili ukrašen žutim uzorkom. Možete odabrati i žute stolice ili sto.

(zadovoljna.hr)

PODIJELI