Zvaničnici čestitali Dan žena

0
490

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je ženama 8. mart – Međunarodni dan žena, istakavši da će institucije Srpske nastaviti, kreiranjem politika i mjera, da doprinose unapređenju prava i položaja žena.

Cvijanovićeva je naglasila da učešće žena u političkom i javnom odlučivanju potvrđuje da je Srpska zrelo demokratsko društvo, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

– Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha. Obilježavanje 8. marta prilika je da se podsjetimo na dug put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava i još jednom ukažemo na potrebu daljeg unapređenja položaja žena – navodi se u čestitki.

Cvijanovićeva je istakla da će institucije Republike Srpske nastaviti i u budućem periodu, kreiranjem politika i mjera, da doprinose unapređenju prava i položaja žena u društvu i njihovom snažnijem uključivanju u javni, profesionalni i politički život.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je svim ženama u Republici Srpskoj i BiH Međunarodni dan žena, uz poruku da će Vlada nastaviti da podržava i učestvuje u aktivnostima i projektima unapređenja rodne ravnopravnosti i uklanjanja svakog vida diskriminacije.

On je podsjetio da je 8. mart – dan kada se sjećamo mukotrpne istorijske borbe za prava žena i značajnih dostignuća u toj borbi. Višković je svim ženama u Srpskoj i BiH i njihovim porodicama poželio da taj dan provedu u dobrom raspoloženju, kao i mnogo zdravlja, sreće i uspjeha.

– U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, svim ženama u Republici Srpskoj i BiH upućujem najsrdačnije čestitke povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena – saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srspke za odnose sa javnošću.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je 8. mart svim ženama, kojima i na ovaj dan, ali i svaki drugi, treba odati priznanje i poštovanje zbog njihove uloge u društvu.

– Žena je stub svake porodice, pouzdan prijatelj i kolega, majka, supruga i sestra. Njena ljubav i podrška plemenitim, porodičnim i humanim ciljevima nikada neće izostati – naglasio je Čubrilović.

On je rekao da je Narodna skupština Republike Srpske sistemskim mjerama i kvalitetnim zakonskim rješenjima dala ogroman doprinos unapređenju ekonomskog, političkog i društvenog položaja žena, te uklanjanju svih oblika diskriminacije, poštujući najviše principe rodne ravnopravnosti.

– Raduje nas činjenica da sve više žena u našem društvu obavlja odgovorne državničke poslove na visokim funkcijama u Republici Srpskoj i parlamentu. Zahvalan sam svim damama za doprinos u izgradnji humanijeg i boljeg društva – istakao je Čubrilović.

Čubrilović je poželio svim ženama da im i ovaj dan donese radost, sreću i lični, porodični i profesionalni uspjeh, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim ženama 8. mart – Međunarodni dan žena i poželio njima i njihovim porodicama puno zdravlja, sreće i uspjeha.

– Obilježavanje ovog praznika prilika je da se svi podsjetimo dugogodišnjih napora na ostvarivanju društvenih, ekonomskih i političih prava žena u svijetu – naveo je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da unapređenje položaja žena u svim oblastima života i rada ostaje zajednički cilj društva, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

On je naglasio da je 8. mart prilika da se još jednom ukaže na potrebu poboljšanja političkog, ekonomskog i socijalnog položaja žena i da se još više cijeni njihov doprinos porodici i društvu u cjelini.

(Srna)

PODIJELI