Zvaničnici Srpske čestitali Kurban-bajram

0
311

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je islamskim vjernicima predstojeći Kurban-bajram, uz želju da toplina prazničnih dana bude nadahnuće za bolji život i podstrek za međusobno poštovanje, zbližavanje i toleranciju.

Cvijanović je čestitku uputila poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću i svim islamskim vjernicima u Republici Srpskoj i BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH Kurban-bajram, te im poželio da radosne trenutke ovog velikog praznika podijele sa najbližima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH sa željom da ovaj praznik podstakne ljude da u duhu tolerancije i međusobnog uvažavanja grade bolje odnose u zajednici na dobrobit svih građana.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti predstojeći praznik Kurban-bajram sa željom da ovaj vjerski praznik proslave u zdravlju, miru i raadosti.

– Povodom Kurban-bajrama, jednog od najvećih muslimanskih praznika, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i BiH upućujem srdačne čestitke. Neka radost ovog velikog praznika uđe u vaša srca i domove i uputi na činjenje dobrih dijela – naglasio je Dodik u čestitki upućenoj poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i vjernicima.

I predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je čestitku poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH.

– U ime Savjeta ministara i u svoje lično ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, sa željom da ga provedete u miru, zdravlju i porodičnoj radosti – naveo je Tegeltija u čestitki.

Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović poželio je poglavaru Islamske vjerske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH da nastupajući praznik Kurban-bajram dočekaju i provedu u duhovnoj radosti, zdravlju, miru i porodičnoj sreći.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić čestitao je predstojeći Kurban-barjam poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjere u BiH

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić čestitao je predstojeći Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH uz želju da praznik proslave u zdravlju, miru i blagostanju sa svojim najmilijima, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović čestitao je danas u svoje i u ime Sekretarijata Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH sa željom da praznična radost ispuni sve muslimanske domove.

/RTRS/

PODIJELI