Zvaničnici Srpske uputili saučešće porodici Oljača

0
549

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici Ostoje Oljače,bivšeg poslanikau Narodnoj skupštini Republike Srpske i člana Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske”.

Sa žaljenjem sam primila vijest o smrti Ostoje Oljače. Njegovom smrću najviše ste izgubili vi, njegova porodica, ali i svi oni koji su ga poštovali.Ostoja Oljača bio je dio prvog saziva Narodne skupštine koja je pokazala odgovornost, zrelost i jedinstvo poslanika u teškim trenucima za srpski narod i koja je najzaslužnija za stvaranje Republike Srpske.U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća – navela je predsjednica Cvijanović u telegramu saučešća.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubilović uputio je saučešće porodici poslanika prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske Ostoje Oljače, ističući da je Ostoja dao značajan doprinos osnivanju i radu najvišeg zakonodavnog organa Srpske. U tužnim trenucima koji su zadesili porodicu Oljača, izražavamo poštovanje i saosjećamo sa njegovim najbližima, prijateljima i poštovaocima – navodi se u telegramu saučešća.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće porodici bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ostoje Oljače, navodeći da je Oljača zajedno sa ostalim članovima prvog saziva parlamenta stvarao istoriju Srpske na čemu će mu Republika Srpska i njen narod biti vječno zahvalni.

– Oljača će ostati upamćen kao čovjek koji je imao i hrabrost i volju da u najtežem vremenu za svoj narod ostane ovdje, preuzme odgovornost i zajedno sa ostalima udari temelje Republike u kojoj danas živimo – navodi se u telegramu saučešća koji je Dodik uputio porodici Oljača.

Ostoja Oljača preminuo je juče u Srpcu. Bio je i član Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” i nosilac Ordena Nemanjića.

Oljača će biti sahranjen danas u 13.00 časova u Srpcu.

(RTRS)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here