UMIRAĆEMO OD TEMPERATURNOG ŠOKA: Ljudima će PUCATI SRCE kada se temperatura sa...

UMIRAĆEMO OD TEMPERATURNOG ŠOKA: Ljudima će PUCATI SRCE kada se temperatura sa 35 spusti na 17 stepeni!

SHARE

Temperaturni šok koji će nas zadesiti narednih dana može biti veoma opasan po naše zdravlje, upozoravaju lekari koji tvrde da će i najzdravijim ljudima biti teško

Vrućine, visoke temperature

Foto-ilustracija: Foter.com / Chris JL

KAKAV ŠOK! Danas i sutra u Srbiji temperatura će ići i do 35 stepeni, a onda će se za nepuna 24 sata spustiti za čak 15 stepeni! Lekari kažu da ni najzdravijima neće biti lako, a kamoli hroničnim bolesnicima!

Meteorolozi upozoravaju da se ni nakon te drastične promene vreme neće stabilizovati i da će nastaviti da oscilira, pa će tako u nedelju 10. maja biti preko 30 stepeni, a subjektivni osećaj biće kao da je 38, dok će u ponedeljak biti samo 17!

SPREMITE SE ZA TROPSKE DANE: U Srbiji danas 32 stepena, sutra još i više. Evo kada će biti NAJTOPLIJE!

Zdravko Mijailović, kardiolog sa VMA kaže za “Naše novine” dateški i hronični bolesnici moraju striktno da se pridržavaju upustva lekara.

Foto: Tanjug

SRBIJU ČEKA TEMPERATURNI ŠOK: Sa 33 stepena na 20, a evo kad će se ovo dogoditi!

– Vremenska klackalica najteže će pasti bolesnicima sa oslabljenom levom komorom srca, onima koji su preživeli infrakt pa su sada nestabilni, kao i onima sa opasnom aritmijom i anginom pektoris. Budući da u momentu kada temperatura dostigne 35 stepeni ljudski krvni sudovi se rašire, a onda kada temperatura u kratkom roku padne oni se skupe, što je jako opasno – kaže on.

Lekar naglašava da bi i zdravi ljudi mogli da osećaju tegobe, kao što su bolovi u mišićima i kostima, vrtoglavicu, naglo promene raspoloženja, umor, pospanost, itd. /telegraf/

Nema komentara

KOMENTARIŠI