Због врућине путовати ујутро или увече

0
1666

Саобраћај се  на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, уз повољне услове за вожњу, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Возачима се због високе температуре током дана савјетује да путовање на дуже релације по могућности практикују у раним јутарњим или касним поподневним и вечерњим часовима.

На аутопуту Бањалука-Градишка, саобраћај се одвија без ванредних ограничења.

Због изградње вијадукта на аутопуту Бањалука – Добој /дионица Бањалука – Прњавор/, петља “Маховљани” затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу “Александровац”.

У зони извођења радова /изградња дионице аутопута Бањалука-Прњавор/ на магистралном путу Клашнице један-Нова Топола, измијењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена на 30 километара на час. Саобраћај ће се на овој дионици свакодневно обуставаљати четири пута од 23:00 до 5:00 часова максимално по 30 минута.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерен на локални пут кроз село Брество, гдје је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

У току су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком у дужини од 800 метара. Ради извођења радова на изградњи острва на ријеци Врбас биће измијењен режим одвијања саобраћаја.

На магистралом путу Челинац-Котор Варош ради извођења радова на пројекту реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже, измијењен је режим саобраћаја на дионицама Котор Варош-Ободник и Котор Варош-Митровићи.

У мјесту Јоховац због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући аутопут саобраћај се регулише привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице. На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 15.00 изводиће се на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Скелани у мјесту Крагљиводе, Добој-Петрово у мјесту Сочковац, у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, дионица Бродско Поље у мјесту Брусница, Котор Варош-Ободник у мјесту Рујевица.

На дионици регионалног пута Мачковац-Челић због извођења радова на санацији клизишта измијењен је режим одвијања саобраћаја и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици регионалног пута Буковица-Ободник изводе се радови на полагању оптичког кабла и потвебно је поштовати привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на одводњи оборинских вода измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице.

Због санације станичних зграда на дионици Разбој-Руданка у мјесту Горња Остружња саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи због реконструкције и модернизације пута се саобраћај одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због радова на изградњи вијадукта на аутопуту Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком. На путу Карановац-Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника ад Холдинг “Дринатранс” Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац и на теретна возила која ће вршити транспорт дрвних сортимана овим путем.

У ФБиХ актуелни су радови на аутопуту Влаково-Тарчин /испред тунела Вис/ и аутопут Бањалука-Босанска Градишка /локалитет петље Маховљани/, затим магистралне путеве Немила-Топчић Поље, Бањалука-Челинац, Прибој-Симин Хан и Раковица-Кобиљача, као и магистралне путеве на подручју Грачанице, Кладња, Доњег Вакуфа и Ливна.

Данас почињу санациони радови на улазу у Прозор због чега ће се саобраћати успорено-једном траком.

До повремених получасовних обустава саобраћаја због деминирања терена долази од 7.00 до 16.00 часова на магистралном путу Лончари-Орашје, у близини мјеста Дусине.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања, а због радова на прелазу Орашје-Жупања на подручју Хрватске возила саобраћају успорено у оба смијера.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here