МЛАДИ СДС ПРЊАВОР-САОПШТЕЊЕ: Премијерка Цвијановић вријеђа Прњаворчане!

0
2267

Заиста  је запањујуће на шта је све спреман ОО СНСД-а, у својој намјери да рециклира „политичког мртваца“ који га води, па и по цијену, да извргне руглу и подсмјеху премијерку Цвијановић, наводе Млади ОО СДС Прњавор у саопштењу које је данас достављено медијима!

“Јер како другачије објаснити поступак Клуба одборника СНСД-а да напусти сједницу СО-е, због сасвим баналне констатације, да би за РС и Општину Прњавор било позитивних ефеката, када би премијерка Жељка Цвијановић у обављању својих редовних послова примила Курца Себастијана, министра иностраних послова Аустрије!

ОО СНСД Прњавор истиче како је премијерка много учинила за Прњавор, а грађани Прњавора најбоље знају да премијерка Цвијановић ни прстом није мрднула да се изгради ОШ Бранко Ћопић у којој је започела своју каријеру као учитељица енглеског језика! Питајмо Прњаворчане шта мисле о чињеници, да једино на дионици магистралног пута која пролази кроз Прњавор не може бити направљен чак ни један кружни ток, како би спријечили честе саобраћајне несреће и повећали безбједност наших грађана!

Шта је то премијерка учинила, а хвали је ОО СНСД-а када је у питању израдња аутопута за Прњаворчане, када знамо да не постоји  грађевинска дозвола, већ дозвола за припремне радове, а јавност информишу да су послови у завршној фази!  Шта да кажемо о еколошкој дозволи коју су издали ретроактивно, а само грађани Прњавора најбоље знају како се возити по срушеним путевима због преоптерећених камиона, како је то свакодневно удисати прашину и слушати буку? Оно што је за  њих сигурно небитно је свакако безбједност наше дјеце и грађана, а колико  смо безбједни говори и чињеница да  је на изградњи ауто пута већ било људских жртава и да нико за  то  није одговарао!

Нажалост једина је истина да Влада РС чини све да уруши нашу општину, а у томе им помажу и локални руководиоци СНСД-а који тренутно улажу огроман напор да општина Прњавор не добије кредит којим би било ријешено питање питке воде у граду и низ других инфраструктурних пројеката, као што је улица Вида Њежића.

Нису наши грађани заборавили да је управо начелник др  Синиша  Гатарић пружио руку помирења и сарадње нашој премијерки и осталим кадровима СНСД-а из Прњавора који су на највишим функцијама, позивајући их на заједнички састанак у Прњавор, да заједно нешто ураде за нашу општину, а на који се они нису удостојили да дођу, него су начелника др Синишу Гатарића позвали у Бањалуку, да би након његовог  пристанка, састанак и отказали.

Убијеђени смо да наши грађани све ово знају, јер немар Владе РС осјећају на својој кожи. И  поред наслијеђених дугова, власт СДС-а на челу са начелником др Синишом Гатарићем  успјела је за ове двије и по године вратити 7 милиона марака дуга, завршити пројекат Повелич, пронаћи донатора који је изградио ОШ „Бранко Ћопић“, реновирати круг Дома здравља, отворити вртић у Доњој Илови, почети активности на проширењу вртића у граду, реновирању улица, изградити више од 10 километара асфалта по мјесним заједницама, очистити  корита ријека Вијаке и Лишње, асфалтирати више школских дворишта, довести питку воду  до Црвеног крста у граду и низ других послова. Породице погинулих бораца из Прњавора су чекале пуних 20 година да на чело општинске управе дође др Синиша Гатарић и направи спомен обиљежје палим борцима у центру града.

Помагала Влада РС, или не општини Прњавор, ми ћемо и даље радити и ријешавати проблеме и радити у корист грађана Прњавора.

На крају, премијерка Цвијановић на неки начин вријеђа нас Прњаворчане. Вријеђа нас овако маћехински однос Владе према Прњавору и чињеница да образованих младих људи има и у Прњавору, али не могу добити посао у јавним установама и корпорацијама из једноставног  разлога, јер наше мајке и очеви нису премијери.

Ипак ми своју будућност желимо да видимо у Прњавору и Републици Српкој и уколико нам не желите помоћи у томе није проблем, али немојте молимо вас од тога правити медијски  циркус због чега вам се људи смију, а очекивано је да плачу због свега што чините за Републику Српску и Прњавор”, поручили су у данашњем саопштењу Млади ОО СДС Прњавор.

PODIJELI