НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ ВИШЕ ОД 200 МЛАДИХ

0
488

ПРЊАВОР, 18. МАРТА /СРНА/ – У Прњавору је почео 19. Међународни теквондо турнир „Прњавор опен“ на којем учествује више од 200 такмичара из Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије и БиХ.
Домаћин једног од најмасовнијих спортских такмичења у Прњавору је Теквондо клуб „Прњавор“ , а уприличен је као дио програма обиљежавања Дана општине, 24. марта.
Предсједник клуба Бранислав Његован изразио је задовољство одзивом клубова на ову традиционалну спортску манифестацију.
„У Прњавору је данас више од 212 такмичара из 16 клубова и пет држава. Надам се да ћемо као и ранијих година оправдати улогу домаћина, да ће сви такмичари из нашег града понијети лијепа искуства“ , рекао је Његован за Срну.
Његован, који је и предсједник Текводно савеза Републике Српске /ТС РС/, напоменуо је да је турнир у Прњавору добра проба за репрезентативце БиХ пред Европско првенство у Румунији од 24. до 30. априла и изразио увјерење да ће они оправдати очекивања.


Један од бх репрезентативаца је и члан ТК „Прњавор“ Давид Станишић који каже да су у току интензивне припреме, иако у отежаним условима јер Прњавор нема дворану специјализовану за борилачке вјештине.
„Тренирамо у дворани Основне школе ‘Никола Тесла’ у којој је подлога тврђа од уобичајене за овај спорт, али то нас неће омести да се боримо за медаље“ , рекао је Станишић.
На Првенству у Румунији учествоваће још двоје чланова ТК „Прњавор“ Душан Домуз и Јована Његован.
Отварању турнира присуствовао је предсједник Скупштине општине Прњавор Жељко Симић.
Симић је у изјави Срни истакао да је Прњавор данас град спорта, да је велико задовољство на једном мјесту поздравити више од 200 младих људи и упутио честитке Теквондо клубу „Прњавор“ на сјајној организацији.
Цјелодневно такмичење одвијаће се у борбама и формама у три старосне категорије. Турнир у Прњавору уврштен је у календар ТС РС и ТС БиХ. /крај/тс/фото

PODIJELI