НЕОБИЧНА ПРОСЛАВА У ПОТОЧАНИМА – ПОЕНЕ ОСВАЈАЛИ УЗ ЧАРОБНИ ЦВРКУТ ПТИЦА

0
3010

 

Чувајући сјећања на 13.мај 1978.године,када је основан, Шаховски клуб  ПОШК  из Поточана, организовао је Отворено првенство Прњавора у шаху.Наступало је 14 играча (на слици),а прво мјесто,након пет одиграних кола,освојио је Далибор Дудић из Прњавора,са 4,5 поена.У најближој пратњи били су Смајо Бешлагић и Петко Божић.,са пола,односно поеном мање од побједника.

Турнир је одигран у просторијама Ловачке куће у Поточанима,у необичном амбијенту шумског комлекса  и уз готово нестварни и очаравајући  цвркут птица и мирис прољећних  шумских трава и цвијећа.

-Одабрали смо баш ово мјесто,уз разумијевање  и помоћ руководства мјесне ловачке секције „Студенац“,што се учесницима необично допало,рекао је предсједник ПОШК-а ,Мирослав Попадић.

На турниру је наступало и неколико играча-ветерана, који су били  дио такмичарског састава поточанског клуба у мају 1978.године,на екипном  шаховском  Куп такмичењу клубова бањалучке регије,на Бардачи,код Српца.

На оригиналан начин у Поточанима већ планирају  прославу  четири деценије активности,у мају наредне године,а најавили су да неће изостати популарни ловачки пасуљ,који је овај пут  од учесника турнира добио највишу оцјену.Тражила се порција више и сви су се од  овог природног  амбијента опростили   пуних стомака ,најављујући да ће у „најшаховскије село“ на Балкану  обавезно доћи и средином маја 2018.године.(прњаворливе.инфо)

 

PODIJELI