Prnjavor-Obilježen Dan škole “Branko Ćopić”

0
4150

Prigodnim kulturno zabavnim programom članovi kolektiva Osnovne škole “Branko Ćopić” Prnjavor obilježili su danas 15. maj, Dan ove vaspitno obrazovne ustanove.

Njen direktor, Rajko Aleksić, napomenuo je da je škola formirana 1985. godine, sa devetorazrednom područnom školom u Štrpcima koja broji 144 učenika i u Podgajcima koju pohađa 15 učenika, dok centralnu školu u Prnjavoru pohađa 550 učenika.

“Svake godine tradicionalno obilježavamo Dan škole, a ujedno ovo je i prilika da promovišemo vukovce, najbolje đake kojih je ove godine bilo ukupno šest,  kao i neke druge vrijednosti koje utiču na formiranje mladih ljudi koji će sutra promovisati nas ne samo u Prnjavoru nego u cijelom svijetu” zaključio je Aleksić.

Ove godine 76 učenika završava svoje redovno osnovno obrazovanje, a približan broj polaznika očekuje se i naredne školske godine.

Na svečanom okupljanju radnika, direktor Rajko Aleksić, uručio je i prigodne nagrade prosvjetnim i drugim radnicima povodom 10 i 20 godina vjernosti ovom kolektivu./prnjavorlive.info/

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here