Matursko veče (saveti za momke)

0
1922

Postoji li neko veče vezano za školovanje koje je ispunjenije očekivanjima i željama? Da li će to biti veče u kome će sve devojke ostvariti svoje romantične snove, i da li će momci ispuniti svoje ne-baš-tako-romantične želje? Da li će se završiti u suzama? Ili će se jednostavno završiti tako što ćeš držati glavu svoje partnerke dok povraća zbog još jedne ubistvene (u bukvalnom smislu) koktel-kombinacije tvojih drugova iz odeljenja?

Pripreme su užurbane, sve je manje vremena… Pravilo broj jedan glasi: smiri se! Prestani da paničiš! Što se više nerviraš, to su veće šanse da se razočaraš. Da bi sve išlo znatno lakše, predlažemo par koraka koji će ti pomoći da se blagovremeno pripremiš.

Šta obući – Obično devojke imaju malo više problema oko izbora garderobe, ali to ne znači da si i ti, kao predstavnik muškog roda, pošteđen od ove čuvene dileme. Mada bi matura trebalo da bude svečanost u pravom smislu te reči, ekonomska situacija u našoj zemlji je uticala da se ona često (naročito kada je reč o maloj maturi) pretvori u priliku da ti dobiješ dobre patike, farmerice, duksericu ili košulju, tj. bilo šta što ipak potpada pod sportski stil odevanja. Za veliku maturu je takoreći obavezno odelo. Možda šetanje sa kevom po radnjama deluje kao neviđena gnjavaža, ali bi nošenje odela u svakom slučaju predstavljalo prijatnu promenu i za tebe i za tvoju okolinu. Nemoj da se bojiš toga i da misliš da će te društvo zezati, pomisli radije na to kako će devojke biti oduševljene (a veruj nam da hoće). Treća mogućnost (pored sportske i elegantne) jeste bilo šta što je otkačeno – ako imaš dovoljno kreativnosti i hrabrosti za tako nešto, samo napred – izbor je, na kraju krajeva, ipak tvoj.

Kako stići na proslavu – Ovo je još jedna važna odluka koju je poželjno doneti ranije. Ako znaš da voziš, ali nisi te sreće da imaš (dobar) auto, pokušaj da ga pozajmiš od rođaka ili bliskih prijatelja.

Ali ja ne znam da igram! – Streseš se na samu pomisao toga da treba da igraš? Umesto što ćeš veče provesti u nekom mračnom uglu (čitaj: što dalje od podijuma za igru), predlažemo ti da bar sada zaboraviš na to šta drugi misle! Ukoliko smatraš da si stvarno nespretan, možeš da vežbaš malo kod kuće. Vežbaj sam, ili još bolje, sa osobom u koju imaš poverenja. Kada svi ustanu da igraju, pridruži im se, budi opušten i sve će biti kako treba, veruj nam! Ne čekaj kraj večeri i totalno zaboravi „na skupljanje hrabrosti“; igraj odmah, tako će ti biti lakše.

Evo i kratkog „da-ne“ podsetnika o tome kako treba, a kako ne treba da se ponašaš:

Ne

  • Nemoj da „meriš“ pogledom svaku devojku koja uđe u salu
  • Nemoj da veče završiš sa devojkom koja nije došla sa tobom
  • Nemoj da odbacuješ devojku sa kojom si došao
  • Ne insistiraj na seksu samo zato što si dao „brdo para za odelo i ostalo“
  • Nemoj da osećaš pritisak kako te večeri moraš da spavaš sa nekim. Matursko veče služi za dobar provod, možda čak i za romansu, a ne za nešto zbog čega ćete i ti i tvoja devojka zažaliti

Da

  • Nosi dezedorans koji pruža višečasovnu zaštitu
  • Dozvoli devojci sa kojom si da igra sa svojim prijateljima
  • Budi ljubazan prema svojoj pratilji
  • Provedi puno vremena na plesnom podijumu bez obzira na to što misliš da ne umeš da igraš
  • Što više se druži sa onim osobama koje ćeš ređe viđati posle mature

Matursko veče bi trebalo da bude zabavno i da zahvaljujući njemu tvoje sećanje postane bogatije za neke lepe uspomene. Šta god da radiš budi pametan i odgovoran. Želimo ti da se lepo provedeš!

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here