Путин “постројио” министре – Видјећу шта ћу с вама!

0
2548

Руски председник Владимир Путин критиковао је министра саобраћаја Максима Соколова због нерјешавања ситуације са авио-компанијом “ВИМ авија“.

– Ако ријешите ситуацију брзо и ефикасно, размотрићу са Дмитријем Медведом шта да радимо у случају неизвршавања службених дужности. Ако не ријешите, такође ћемо размислити“, додао је Путин.

Шеф руске државе је саопштио потпредсједнику Владе Аркадину Дворковичу да овај не придаје довољно пажње транспортној грани којом се бави.

“Можда сте превише оптерећени? Већ смо говорили о томе“, обратио се предсједник Русије Дворковићу.

Путин је наложио Дворковичу и Соколову да брзо и ефикасно ријеше проблем са компанијом “ВИМ авија“ и израде приједлог за рјешавање ситуације у тој грани.

“Потребно је контролисати како се спроводе закони. Захтеви и одговарајући критеријуми такође треба да постоје. Да буду јасни, транспарентни“, нагласио је предсједник Русије.

Ситуација са авионима авио-компаније “ВИМ авија“ заоштрила се посљедњих дана. Авио-компанија је званично признала да нема новца за наставак превоза и прекинула је реализацију чартер летова. Регулисање летова авио-компаније се наставља, превоз путника контролише Министарство транспорта и Руска авијација.

Извор: Спутњик

 

PODIJELI