САД упозорава: Аустрији пријети опасност од тероризма?

0
417

Амбасада САД у Бечу издала је упозорење због опасности од тероризма за Аустрију за предбожићни период.

“На основу постојеће пријетње од стране међународних терористичких организација и појединаца треба бити обазрив”, наводи америчка амбасада у упозорењу, додајући да су потенцијални терористи “инспирисани екстремистичким идеологијама”.

Упозорава се да су посебно угрожена мјеста на којима се окупљају туристи, тржни центри, аеродроми, клубови, ресторани, цркве, као и саобраћајна чворишта, које посјећују западни гости.

Амбасада је америчке грађане упозорила и на опасност од тероризма у Аустрији и преко твитера.

Наводи се да туристи треба да буду обазривији за вријеме празника, празничних манифестација, у црквама, као и у гужвама.

Савезна служба за борбу против тероризма, на другој страни, поручује да не постоји никаква конкретна пријетња од тероризма.

БВТ наводи да је у сталном контакту са страним службама, а и да је током предбожићног периода појачана пажња у цијелој Европи.

Аустрија је прије три године појачала безбједносне мјере у предбожићном периоду због опасности од тероризма, након терористичких напада у Европи.

Полиција је присутнија на улицама, посебно тамо гдје долази до окупљања људи, као што су божићне пијаце.

Такође, испред божићних пијаца успостављене су бетонске баријере, којима се спречава “улијетање” возилима у окупљене.

У Мариахилферштрасе, која је постала пјешачка зона, у циљу заштите од тероризма, на прилазима, постављен је “намјештај” од бетона, који је толико масиван да може одбранити сваки покушај улијетања возилима.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here