Свјетска премијера новог филма о Бонду приказана у Лондону (ВИДЕО)

0
341

Коначно нам стиже нови наставак филма о најпопуларнијем агенту свих времена, Џејмсу Бонду.

Коначно – јер је објављивање последњег Бондовог филма “Nо timе tо diе” (Нема времена за умирање), скоро годину и по одлагано изнова и изнова. “Nо time to die” првобитно је требало да буде премијерно приказан у априлу 2020. године али је одложен за јесен прошле године. Био је то један од првих холивудских филмова који је одустао од приказивања прије затварања (тзв. локдауна) због пандемије Ковида 19. У октобру прошле године, продуценти МГМ -а и Универзал, најавили су да ће премијeра филма по други пут бити одложена, за 2. април 2021. године.

Kоначно je свјетскa премијера приказана синоћ, у Rоyаl Аlbеrt Хоlu у Лондону.

Овај филм означава крај успјешног мандата Даниела Креjга као агента 007, који је почео са филмом “Каsino Rојal” 2006. године. Након наствака “Кvantum of Solas” 2008. године услиједио је “Skaj fol” 2012. године, затим “Спектра” 2015. године – који је зарадио 880 милиона долара од приказивања широм свијета.

Годинама трају шпекулације о томе ко ће наслиједити Креига на мјесту Бонда а шушка се и о томе да би то сада могла да буде и жена. Годинама већ трају расправе и гласине о томе ко би требао бити следећи агент 007. Крејгови чести наговјештаји о томе да одустаје, распиривали су ову причу. 2015. године је значајно изјавио да би радије “пресјекао вене” него да сними још један филм о Бонду.

Био је то коментар који је касније објаснио као неку врсту шале због умора од снимања само једног наставка ове чувене франшизе.

Крејгови недавни коментари о будућем одабиру глумца за ову улогу довели су до бројних спекулација, те мишљења да се он противи идеји да се у ту улогу убаци жена. Крејг је то брзо разјаснио, и то у прошлу суботу.

Дјелимично смјештен на Јамајку, где је Флеминг написао све своје романе о Бонду, филм “Нема времена за умирање” прати Бонда који прекида миран живот, који је живио од напуштања активне агентске службе, и одлази у мисију спасавања отетог научника.

Бонду се придружује његов етаблирани тим МI5 – тумаче га Ралф Фајнс, Бен Вишов и Наоми Херис – док се Лашана Линц придружује као Номи, агентица 00 која је преузела посао током Бондовог одсуства. Кристоф Волц се враћа као Бондов непријатељ Блофелд, а Рами Малек се придружује као Сафин, негативац у овом дјелу. Ана де Армас се такође придружује глумачкој екипи у, како се чини, традиционалној улози Бонд дјевојке – као и Маделеине Сван која је права темпирана бомба овог оставрења.

Поставља се наравно питање, на које обожаваоци неће морати дуго да чекају одговор – хоће ли Бонд успјети да се носи са својом везом и при том спаси свијет?

PODIJELI