Снупи и Чарли Браун у три-де филму (ВИДЕО)

0
2834

Свијет чувених Снупија, Чарлија Брауна и њихових пријатеља на великом платну постаје тродимензионалан захваљујући остварењу „Филм о Клињама“, који у домаће биоскопе стиже 5. новембра.
Чарли Браун и Снупи -

Чарли Браун и Снупи

Биће то авантура у којој ће црвено доминирати – Снупи ће се борити против Црвеног Барона, а Чарли Браун ће покушати да освоји симпатије црвенокосе дјевојчице.

На велико платно враћају се симпатични бијели пас, несигурни дјечак и други ликови које је измаштао Чарлс М. Шулц. Стрип минималистичког дизајна и са једноставним ликовима чистог срца, дјелује као да је у раскораку са мантром модерне поп културе „више је боље“.

Прошло је 15 година откако је Шулц умро, а 35 година од када је у Холивуду направљен посљедњи играни филм са његовим вољеним ликовима из стрипа и, нажалост, времена су се промијенила.

Данас се готово сва анимација креира на рачунарима, мали број младих људи чита стрипове, а публика очекује да види сложене визуелне ефекте, брзу акцију и звијезде на филму.

Самим тим је и изненађујуће да је нова верзија филма, који у биоскопе стиже 5. новембра, поново враћена на таблу за цртање како би приказала срж и умјетност самог творца.

Филмом Снупи и Чарли Браун – филм о Клињама (The Peanuts Movie) обиљежава се и 65. годишњица чувеног стрипа.

Према ријечима удовице чувеног стрип-аутора, Џини Шулц, одговорност је пренијети искуство тако да се ови ликови не промијене, већ само да постану нова слика онога што је дивно у њима већ 50 година.

PODIJELI