Ципрас: Русија кључна за успостављање примирја у Сирији

0
1227

 

Русија игра кључну улогу како би се успоставило потпуно примирје и обуставила сва борбена дејства против цивила у Сирији, како у дипломатском, тако и у војном смислу, изјавио је премијер Грчке Алексис Ципрас.
 Он је рекао да је то од изузетне важности за Грчку, с обзиром да његова земља има велике проблеме због огромног броја избјеглица из Сирије које су избјегле због тамошње хуманитарне кризе.“Русија би могла да одигра одлучујућу улогу када је ријеч о ефикасној борби против тероризма. То није тако једноставан задатак и ми морамо да се боримо како би то било спроведено до краја. За вријеме боравка руског предсједника разговараћемо о многим политичким питањима, а између осталог и о сиријској кризи“, истакао је Ципрас.

Ципрас се дотакао и економске ситуације у земљи, истакавши да ће у другој половини године грчка економија изаћи на пут раста, посебно након позитивног резултата састанка Еврогрупе и повећања инвестиционих активности у земљи.

“Испоставило се да је реалност сасвим другачија него што је то било прогнозирано“, додао је он.

Санкције Европске уније и одговор Русије на њих негативно утичу на сарадњу Москве и Атине, али постоје области у којима се могу постићи осјетни резултати, рекао је Ципрас.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here