Ђоковић опет најбољи спортиста свијета (ВИДЕО)

0
2468

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић по други пут у каријери је освојио награду Лауреус за најбољег спортисту на свијету, објављено је на церемонији у Шангају.
Ђоковић пети пут освојио Аустралијен опен (FOTO: Ben Solomon/Tennis Australia)

Ђоковић је Лауреус награду за 2014. годину заслужио тријумфом на Вимблдону, побједама на још шест турнира и повратку на прво мјесто на АТП листи.

Ђоковић је прије три године освојио свој први Лауреус, а сада је славио у још јачој конкуренцији. Поред Новака, за награду су били номиновани и најбољи фудбалер свијета Кристијано Роналдо, шампион Формуле 1 Луис Хамилтон, свјетски рекордер у скоку мотком Француз Рено Лавилени, шампион краљевске класе Мото ГП шампионата Марк Маркес, као и први голфер свијета Рори Мекилрој.

Због обавеза на Мастерсу у Монте Карлу, Новак није могао да присуствује церемонији у Кину, на којој је познати глумац Бил Мари објавио да је баш он најбољи спортиста за 2014. годину.

За најбољу спортисткињу проглашена је атлетичарка Гензебе Дибаба из Етиопије, која је прошле године освојила злато на Свјетском дворанском првенству на 3.000 метара.

Очекивано, трофеј за најбољи тим припао је њемачкој фудбалској репрезентацији, која је тријумфовала на Свјетском првенству у Бразилу.

Трофеј за пробој године добио је возач Ред Була Данијел Рикардо, који је прошле године остварио три побједе у Формули 1, иза себе оставивши тимског колегу Себастијана Фетела.

Награда за посебно достигнуће припала је бившој кинеској тенисерки Ли На, која је славила на Аустралијан Опена и потом објавила повлачење./RTRS/

PODIJELI