ЈАПАНСКО САВРШЕНСТВО У ПРАКСИ –  Прњаворчани у храму џудо спорта у Токију

0
2579

Животни сан,који прати сваког џудисту,да посјети храм овог спорта,у Токију,остварили су тројица Прњаворчана,из клуба „Соко М“.Провели су 7 дана у Џудо институту „Кодокан“,гдје су пратили тренинге и присуствовали семинарима.

“Импресије су заиста величанствене,јер смо видјели много тога с чим се до сада нисмо сретали.Пратили смо тренинге,сазнали много корисних ствари и упознали начин рада,који је  макар и дјелимично примјенљив и на нашим просторима.О јапанској прецизности и савршенству,када је тренинг,али и сви сегменти живота, у питању,сувишно је и говорити,каже тренер прњаворског клуба,Живко Милијаш, џудо   мајстор црног појаса,трећи дан.

Прњаворчани су посјетили и гроб Џигоро Кана,утемељивача џудо спорта,борилачке вештине која  је практично заживела  1882.године,а много импресивних садржаја видјели су и у библиотеци и музеју ,као и Институту „Кодокан“.

Са Милијашем су били и чланови руководства прњаворског клуба,Милан Лебурић и Александар Радојковић,који су такође одушевљени боравком у Токију.Делегација из Прњавора позвала је Јапанце као госте на петом  Љетном џудо кампу,који ће у овом граду бити организован у првој половини августа,о чему ће се Јапанци изјаснити до средине наредног мјесеца. /R.P./

 

PODIJELI