Још ћемо помјерати казаљке

0
1050

Навијање сата ипак ће још неко вријеме бити настављено, односно наизмјенични прелазак са зимског на љетње рачунање времена, јер се неке земље ЕУ жале да је прекратак рок за одлуку.

Како наводе извори из централе ЕУ у Бриселу, при разматрању и одлучивању биће узети у обзир разни фактори, прије свега економски.

Европска комисија питала је грађане ЕУ шта мисле о зимском и љетњем рачунању времена, а одговорило је 4,6 милиона испитаника, при чему је чак 84 одсто гласало за укидање праксе помјерања казаљки.

Комисија је зато наредила земљама чланицама да до краја марта сљедеће године донесу одлуку о томе да ли желе да задрже љетње или зимско рачунање времена.

Уз економске проблеме, ту је и страх да би могло доћи до неуједначеног рачунања времена унутар ЕУ, што би могло изазвати хаос, посебно у односима земаља које се граниче.

Зато је, сматрају у Бриселу, потребна међусобна сарадња чланица при одлуци о томе које рачунање времена изабрати, преносе портали за политичку аналитику.

Сви су сагласни да два рачунања времена у будућности неће постојати, али још није јасно које ће изабрати – зимско или љетње.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here