Без Јокића Денвер декласиран од Минесоте

0
543

Кошаркаши Минесоте убједљиво су надиграли Денвер са 128:98 на свом терену у синоћној утакмици НБА лиге. У саставу гостију није било вође тима Николе Јокића што се драстично одразило на игру и резултат.

Тренер Денвера Мајкл Мелоун је одлучио да на терен изведе практично другу поставу Денвера а да стандардну екипу одмори због преоптерећености честим мечевима.

Његов тим је практично у синоћни дуел ушао као аутсајдер јер уз двоструког МВП-а Николу Јокића из састава су изостали Џамал Мари, Кентавијус Колдвел Поуп и Ерон Гордон, а само је носилац игре у новој постави био Мајкл Портер Јуниор.

Послије меча Мајкл Мелоун је изјавио да је разлог за такву одлуну пренатрпан распоред утакмица, а прије свега његова жеља да одмори и заштити своје најбоље играче који имају различите проблеме.

– Овакав распоред није нормалан. Штавише, смјешан је. Такав низ утакмица не води ка добрим стварима и рецепт је за пропаст – рекао је тренер који ће водити и један од тимова на Ол стар утакмици.

Утакмица са Минесотом играна је само 22 сата послије тријумфа над Атлантом, у којем је Јокић постигао стоти трипл-дабл и избио на чело листе најбољих асистената комплетне лиге у овој сезоним а Мелоун је сматрао да је премало времена за потпуни одмор, поготово јер је екипу чекао лет из Колорада за Минеаполис, и није желио ништа да ризикује.

Улогу вође екипе успешно је преузео Мајкл Портер Јуниор и био најефикаснији играч меча са 23 поена уз три скока и једну асистенцију али је то било недовољно да Денвер пружи озбиљнији отпор Минесоти.

Ентони Едвардс био је најбољи код домаћина са 20 постигнутих поена, а одлично су га пратили Кристијан Браун који је сусрет завршио са 19 поена и пет скокова и Брус Браун Јуниор са 16 поена и седам асистенција.

Домаћини су од самог старта преузели иницијативу и дошли до двоцифрене предности коју си потом само увећавали до самог краја а Денверније успијевао ни да наговести озбиљнији отпор.

Упркос овом поразу тим Николе Јокића је задржао прво мјесто на табели а већ на сљедећем мечу на свом терену, који играју у ноћи између уторка и среде од три часа ујутру по средњоевропском времену, биће у прилици да се реванширају Минесоти.

Утакмице НБА лиге:

Шарлот – Орландо 113:119
Индијана – Кливленд 103:122
Мемфис – Торонто 103:106
Њујорк – Филаделфија 108:97
Минесота – Денвер 128:98
Њу Орлеанс – Сакраменто 136:104

PODIJELI