Бекер: Новак је побиједио Рафу његовим оружјем

0
620

Борис Бекер, бивши број један свјетског тениса и некадашњи тренер Новака Ђоковића, сматра да је Новак Ђоковић потврдио да је неприкосновен у Мелбурну.

Српски тенисер је освојио рекордну, седму титулу на Аустралијан Опену чиме је престигао славног Роја Емерсона, који са Роџером Федерером има по шест трофеја.

Бекер је у колумни за индијски “Тајмс” поручио да су многи очекивали жесток обрачун у финалу између Новака и Надала, али да је Србин показао високу класу.

“Била су велика очекивања од овог финала. Многи су вјеровали да ће бити као 2012. када су одиграли вјероватно најбољи меч у историји турнира који је трајао пет сати и 53 минута и који је Новак добио. Протекле недјеље Ђоковић је играо на највишем нивоу. Не смијемо заборавити да је он седмоструки шампион овдје. Исписао је историју, постао први играч са седам трофеја у Мелбурну. И уз то, добио је Рафу на осам узастопних мечева на трави и тврдим подлогама”, пише Бекер.

Он је даље открио како је Ђоковић стигао до још једне велике побједе над Шпанцем.

“Од Рафе је изгубио у полуфиналу Рима, али то је на шљаци. Новак има игру која му одговара на овим подлогама против Надала. Рафа је почео меч нервозно и неодлучно, имао је пар слабих гемова на почетку. Кад је дао ту предност Новаку, није било повратка назад. Новак је стајао близу основне линије, погађао је бекхенд као ријетко када. Надалу није дозволио да игра. Рафа воли дуге размјене, да шета противника, али то је Новак урадио њему. Шетао је Надала, контролисао темпо, основну линију и стигао је до побједе”, закључио је Бекер.

Иначе, Ђоковић је најавио да ће му први наредни турнир бити највјероватније почетком марта у Индијан Велсу.

 

PODIJELI