Видовић за РТРС: Јача пореска дисциплина у Српској (ВИДЕО)

0
979

За девет мјесеци 2017. године Пореска управа Републике Српске наплатила је више од 1,7 милијарди КМ пореза односно 140 милиона марака у односу на исти период претходне године, изјавила је за РТРС, у Дневнику Плус директор Управе, Зора Видовић.

Према њеним ријечима, повећање наплате је посебно значајно јер је много веће од привредног раста и броја запослених. Истакла је да је Пореска управа Републике Српске, до краја августа ове године, урадила око 2 400 контрола издавања фискалних рачуна и нашла 21,5 милион КМ непријављених пореских средстава због чега је 405 објеката привремено  затворено на 15 дана.

Говорећи о акцији “Порез плаћај, Српску јачај”, Пореске управе Републике Српске, она је истакла да је њен циљ јачање свијести код грађана да, како је рекла, порески обвезници схвате да ова средства значе стабилнију Српску, јачање буџета, локалних заједница и бољи стандард грађана

“Крајњи циљ јесте да јачамо Републику Српску, јер ако се не плаћају порези и прописане обавезе по закону, сигурно да стандард грађана и све друге услуге, које грађани примају неће бити на одређеном нивоу. Овим средствима финансирају се пензије, здравство, школство, полиција, док се из буџета локалних заједница финансирају инфраструктурни пројекти”, рекла је Видовићева гостујући у нашем програму.

PODIJELI