Возачи, школа је за нас, опрез је за вас

0
1221

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у сарадњи са Ауто – мото савезом Републике Српске, ресорним министарствима, те јединицама локалне самоуправе организује превентивно – едукативну кампању „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“, поводом почетка нове школске године.

Циљ кампање је повећати безбједност дјеце у саобраћају и утицати на возаче да повећају опрез при вожњи, нарочито у зонама школа. Кампања ће почети трећег септембра и трајаће током цијеле школске године, до 15. јуна 2019. године. У току кампање биће организованa едукативна предавања на тему „10 лекција које живот значе“, за ученике од првог до петог разреда основне школе. Поред предавања, ученици ће добити мајице, едукативне бојанке и сликовнице које садрже тему наведених предавања, као и остали школски прибор са мотивима безбједности саобраћаја.

Безбједност у саобраћају је дио опште безбједности сваке земље, а један од примарних циљева је подизање свијести јавности о трагичном страдању дјеце у саобраћајним незгодама и превенција истих.

 

             

 

 

PODIJELI