Prnjavor – Obezbijeđen školski pribor za šest učenika romske nacionalnosti

0
999

Prnjavorsko Udruženje ”Romska djevojka – Romani Ćej” organizovalo je danas prijem i podjelu školskog pribora i đačkih torbi za šestoro najugroženije romske djece. Donaciju su dobili od Udruženja za promociju obrazovanja Roma “Otaharin” iz Bijeljine.

Predsjednica Udruženja, Snježana Mirković kaže da su u skladu sa svojim mogućnostima upriličili današnju podjelu školskog pribora i đačkih torbi.

-Za svakog roditelja puno znači kada mu izađeš u susret i pružiš pomoć. Naravno, Udruženja Roma je predalo zahtjev opštini Prnjavor, kao i svake godine, da se izdvoje sredstva za svu romsku djecu koja pohađaju osnovne i srednje škole, za kupovinu i nabavku udžbenika. Mi smo danas podijelili ovo skromnu pomoć za šestoro djece iz najugroženijih porodica, do petog razreda osnovne škole, kaže Mirkovićeva.

Ramza Imširović, majka dva dječaka koji kreću u školu od ponedjeljka, naglasila je da porodici ova pomoć puno znači, budući da se značajna sredstva u današnje vrijeme moraju izdvojiti za kupovinu školskog pribora.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI