Stevandić: Zabrana ulaska Prilepinu najveća sramota srpskih predstavnika na nivou BiH

0
183
Potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je zabrana ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu “organizovana akcija SDA i Saveza za promjene ili pobjedu, kako se već zovu” i najveća sramota srpskih predstavnika na nivou BiH do sada – zbog vrijeđanja zemlje koja je spriječila mnoge loše akcije po Republiku Srpsku.
On je ocijenio da je odluka vlasti u BiH “primjer bez presedana i prikaz državnog banditizma i bahatosti”, budući da “pisca zaustavljaju, a Islamsku državu propuštaju”.

– Stavili su mete svakom Rusu i otvorili sukob sa ruskom politikom bez ikakve potrebe. Oni namjerno provociraju sukobe jer mogu da žive i egzistiraju samo ako imaju dovoljno sukoba – izjavio je Stevandić za Srnu.

On smatra da najveću odgovornost u ovom slučaju snose srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministar inostranih poslova Igor Crnadak, kao i lider SDS-a Vukota Govedarica, koji su ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića “podmetnuli samo kao žrtvenog jarca iza kojeg se skrivaju”.

Stevandić naglašava da je srpskim predstavnicima u zajedničkim organima BiH ovo najveća sramota i najveća opasnost, jer “nemaju pojma kakvu Pandorinu kutiju mogu da otvore”.

– Ovo se nije moglo uraditi bez njih – ističe Stevandić i napominje da tako nešto ne bi smjelo da se uradi bilo kome, ni Amerikancima, ni Kinezima, niti Nijemcima.

Ruskom piscu Zaharu Prilepinu zabranjen je ulazak u BiH zbog navodnih bezbjednosnih razloga. Ovu naredbu donijela je Obavještajno-bezbjednosna agencija 26. marta.

U obrazloženju rješenja navodi se da bi boravak Prilepina na teritoriji BiH predstavljao “prijetnju bezbjednosti BiH, javnom poretku ili međunarodnim odnosima BiH”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here