Нападач из Лас Вегаса мултимилионер, полиција тврди да је ријеч о “усамљеном вуку”

0
1451

У најсмртоноснијем нападу у америчкој историји, на концерту у Лас Вегасу, јуче је убијено 58 људи, а више од 500 рањено. Нападач, 64-годишњи пензионер Стивен Педок, починио је самоубиство. Педок је био мултимилионер, који је велику количину новца зарадио улагањем у некретнине.

Полиција тврди да Педок нема полицијски досије, док је истовремено одговорност за масакр преузела тзв. Исламска држава. ФБИ, ипак, тврди да се нападач не може довести у везу са Исламском државом. Полиција сматра да је ријеч о индивидуалном нападу који се назива “усамљени вук”.

– Хоћу да нагласим да верујемо да је сам Педок искључиво одговоран за овај гнусни чин. Детективи истражују шта би могао бити мотив пуцњаве и све друге релевантне информације које би могле да открију овај ужасан догађај – рекао је Тод Фасуло, помоћник шефа полиције у Лас Вегасу

У хотелској соби из које је почињен најмасовнији масакр у модерној историји САД, нађене су пушке и пиштољи, а према, наводима званичника који су упућени у истрагу, укупно је било 19 комада оружја. О Педоку, за сада, полиција не зна много – био је старији мушкарац који је прије неколико година купио кућу у мјесту Мескита у држави Невади, које нема ни 20 хиљада становника.

– Што се тиче његове историје, још нисмо завршили тај дио истраге, али смо налазили бројно ватрено оружје у просторији коју је окупирао. То ће бити дуга и мучна истрага – рекао је Џозеф Ломбардо, шеф полиције Лас Вегаса.

“Никада није показао знак насиља”

Стивен Педок био је мултимилионер, који је велику количину новца зарадио улагањем у некретнине, а дуго година је радио као рачуновођа, каже његов брат Ерик.

Ерик Педок рекао је новинарима у Орланду да не зна да ли је његов брат имао неке финансијске потешкоће.

Према његовим ријечима, Стивен Педок је трошио велику количину новца у казинима, гдје је често бесплатно добијао оброке и преноћиште.

“Ишао је на крстарења и коцкао се”, каже Ерик Педок.

Тврди да његов брат никада није показао неки знак да би могао да буде насилан. Ипак, како је додао, посједовао је неколико пиштоља, али никада није скупљао ватрено оружје.

Стивена, напомиње Ерик, није занимала религија нити политика, пренио је АП.

Америчка агенција објавила је претходно да је отац нападача био један од најтраженијих криминалаца на листи ФБИ након што је побјегао из федералног затвора у Тексасу 1968. године.

Он је, додаје агенција, био озлоглашени пљачкаш банака, који је покушао аутомобилом да прегази агента ФБИ у Лас Вегасу 1960. године.

Стивен Педок био је тинејџер када је ФБИ штампао плакат на коме је било написано да његов отац има дијагнозу психопате.

Отац нападача из Вегаса, Бенџамин Хоскинс Педок, преминуо је 1998. године.

Ерик Педок је потврдио идентитет њиховог оца у данашњем интервјуу дневнику “Орландо сентинел”, навела је америчка новинска агенција.

Извор: Агенције

PODIJELI