Naslovna Prnjavor Vijesti Drugovići-Mahovljani: Nova dionica autoputa – vozači zadovoljni, moguća i nova putarina

Drugovići-Mahovljani: Nova dionica autoputa – vozači zadovoljni, moguća i nova putarina

0
2182

Gužva na naplatnim kućicama u Jakupovcima, na autoputu Banjaluka -Gradiška. Čekalo se u koloni, jer je više  automobila i iz pravca Banjaluke ali i Gradiške.

Vozači kažu, željeli su da se provezu novom dionicom prema Drugovićima.

“Pa fino, fino, samo kratko, da je malo duže, bilo bi ljepše”,  “Dobar put, autoput utegnut, fin, nema šta”,  komentari su vozača koji su se provozali novom dionicom.

Naša ekipa koja je iz Banjaluke krenula autoputem, na naplatnim kućicama u Jakupovcima platila je putarinu od dvije i po marke.

Poslije silaska sa autoputa Banjaluka- Gradiška, na  petlju Mahovljani, prolaska preko vijadukta Laktaši i svega dva – tri kilometra vožnje novim autoputem, sa desne strane je izlaz za Laktaše i staru cestu prema Srpcu. Tu vozače čekaju  nove naplatne kućice u Laktašima, koje još nisu puštene u rad.

Domišljatiji vozači imaju mogućnost da u Laktašima siđu sa autoputa Banja Luka- Gradiška, zatim starom cestom  prema Srpcu nastave vožnju, a onda se na novu dionicu autoputa uključe na naplatnim kućicama u Laktašima koje još uvijek nisu puštene u rad.

Tamo smo sreli direktora “Autputeva RS”, Dušana Topića. Utisci sa otvaranja su se slegli, a i on je danas u kontroli trase. Kaže, slobodna je volja vozača na kom mjestu će se uključiti na novu dionicu autoputa. Za sada, kaže Topić,  prate stanje na terenu.

“Ako taj odliv vozila kroz naplatne stanice u Laktašima bude veliki, mi ćemo zatvoriti i ove napaltne stanice  i početi da naplaćujemo otvoreni sistem i ovdje. To je samo ideja u ovoj fazi, i isto kao i u Jakupovcima,  znači svaki prolazak bi se naplaćivao, vjerovatno dvije i po marke, cijena bi bila ista, kao i u Jakupovcima, ali da napomenem, mislimo da neće bit potrebe da to uvodimo”, rekao je Topić.

Kad se vozači uključe na autoput valja uživati u vožnji. Miris asfalta je još u vazduhu, i za svega nekoliko minuta – kraj je autoputa, dvije trake sužavaju se u jedni i već ste na petlji u Drugovićima, gdje silazite na magistralni put  Prnajvor – Banja Luka.

Vožnja novizgrađenom 10-kilometarskom dionicom autputa, od petelje Mahovljani  do petje ovdje u Drugovićima traje nekih, pet do šest minuta. Radnici su danas dobili slobodan dan, a već sutra se nastavljaju radovi na autputu prema Prnajvoru.

 

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games