Најтежа бундева и најлепша фигура на земунској пијаци

0
648

На пијаци „Земун“ одржано је такмичење за избор најтеже бундеве, као и најлепше уметничке фигуре направљене од бундеве. Награђени Ђорђе Маринчев и Марија Ракић.

Ђорђе Маринчев, закупац тезге на пијаци „Скадарлија“, победник је такмичења у категорији најтежа бундева и освојио је ваучер у виду једномесечног бесплатног коришћења тезге.

Према избору стручног жирија ЈКП „Градске пијаце“, прво место у категорији најлепша уметничка фигура од бундеве, припало је закупцу тезге на пијаци „Скадарлија“, Јелени Стојанов, коју је представљала сестра Марија Ракић, наводи се у саопштењу.

„У јесен, на тезгама београдских пијаца можете наћи велики број бундева, различитих облика и боја. Пољопривредни произвођачи, закупци тезги на пијацама, потрудили су се да од бундеве направе разне специјалитете, праве уметничке скулптуре и представили су најтеже бундеве из својих башта“, истакла је Марија Бошњаковић, руководилац Службе маркетинга и односа са јавношћу.

Организовањем оваквих врста манифестација, истиче Бошњаковићева, ради се на афирмацији произвођача и аутентичних производа, а истовремено се награђује њихов труд и креативност.

„Пијаце су постале места занимљивих сусрета и забаве, али нису изгубиле основну улогу, а то је да снабдевају суграђане здравим и висококвалитетним намирницама“, објаснила је Марија Бошњаковић.

Током такмичења, као и у данима викенда 3. и 4. новембра, Омладински трг пијаце „Земун“ биће и нова дестинација каравана зимнице, који из недеље у недељу окупља све већи број пољопривредних произвођача, у чијем асортиману се могу наћи разне врсте ајвара, џемова, салата, компота.

Сви присутни суграђани имали су прилике да током трајања манифестације уживају у дегустацији сланих и слатких специјалитета од бундеве, као и у звуцима гитаре, у извођењу уметника Боривоја Ескића.

PODIJELI