Од понедјељка суво и топлије

0
2110

У Републици Српској се од понедјељка, 30. новембра, очекује топлије и суво вријеме, уз дуже сунчане интервале.

Јутарња температура ваздуха у понедјељак биће од минус пет до нула степени, највиша дневна од пет до 11, на југу до 14, а на планинама око два степена Целзијусова.

“У уторак, 1. децембра, ујутро ће бити и даље хладно, уз промјењиву облачност и са слабим мразем мјестимично. Током дана остаје суво и још топлије, уз промјењиву облачност и сунчане интервале”, рекао је Срни дежурни синоптичар у Републичком хидрометеорлошком заводу Драшко Рудан.

Јутарња температура ваздуха у уторак биће од минус четири до два степена, на југу до шест, највиша дневна од седам до 13, на југу до 16, а на планинама око четири степена Целзијусова.

Рудан је рекао да се данас током дана задржава облачно и хладно вријеме са снијегом, понегдје у нижим предјелима са пролазном сусњежицом.

“Према вечери и током ноћи, на југу киша престаје уз смањење облачности. Вјетар слаб до умјерен, сјеверних смјерова, у Херцеговини и на Динаридима умјерена и јака бура. Највиша температура износиће од минус један до три степена, на југу до девет, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова”, додао је Рудан.

Према његовим ријечима, сутра ујутро биће облачно и хладно, у већини крајева суво, слабог снијега биће још понегдје на сјеверу и истоку, а током дана, уз промјенљиву облачност, биће сунчаних интервала са највишом температуром ваздуха од један до шест степени Целзијусових, у планинама од минус један степен Целзијусов.

“У недјељу, 29. новембра, ујутро се очекује хладно и претежно облачно, на истоку и западу мјестимично тмурно и магловито, а слабог провијавања снијега може бити понегдје у вишим предјелима од сјеверозапада, преко централних предјела до истока”, навео је Рудан.

Током дана, биће мало до умјерено облачно уз све више сунчаних интервала, а према крају дана и мало вишом дневном температуром.

“Јутарња температура ваздуха биће од минус четири до један степен, у вишим предјелима на истоку од минус девет, највиша дневна од два до седам, на југу до 12, а на планинама око нула степени Целзијусових”, рекао је Рудан./rtrs/

PODIJELI