Obnovljeno spomen obilježje u Skakavcima

0
1456
SAMSUNG CSC

Načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić, obišao je juče obnovljeni Spomenik palim borcima NOR-a i žrtava fašističkog terora, koji se nalazi u selu Skakavci, mjesna zajednica Kokori.

Na inicijativu mjesne zajednice, Komisija za spomenike i spomen-obilježja oslobodilačkih ratova  je ustanovila da se pomenuti spomenik nalazi u izuzetno lošem stanju, te je od strane opštine izvršena sanacija s ciljem zaustavljanja daljeg propadanja.

Vrijednost izvedenih radova je nešto više od 6.000 KM, a spomenik je dodat i na listu spomenika i spomen-obilježja od velikog značaja za opštinu Prnjavor.

„Ovaj spomenik podsjeća na to da su ovaj prostor i ova sredina bili poznati po antifašističkoj borbi, a potomci ljudi u čiju čast je spomenik podignut imaće sada gdje da odaju dužno poštovanje žrtvama“, rekao je Gatarić.

U ime mještana sela Skakavci i mjesne zajednice Kokori, zadovoljstvo i zahvalnost načelniku opštine zbog izvedenih radova na obnovi spomenika izrazio je i odbornik SO Prnjavor, Nenad Marinković.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here