„Омбудсмен у вашем граду“- 26.02.2019. године посјетa Прњаворy

0
574

 

У оквиру активности „Омбудсмен у вашем граду“, омбудсменi Босне и Херцеговине службено ће дана, 26.02.2019. године посјетити Прњавор.

Како би грађанима омогућили лакши приступ институцији Омбудсмена као механизму за заштиту њихових права, наведеног дана у периоду од 09 до 11 часова у згради општине Прнјавор (приземље) омбудсмени и њихови сарадници ће бити на располагању грађанима Прњавора који се желе обратити овој институцији ради пружања помоћи у заштити њихових права и слобода.

Разговору са грађанима претходиће састанци омбудсмена Босне и Херцеговине са начелником општине Прњавор и предсједником скупштине општине Прњавор, као и са представницима невладиних организација које окупљају националне мањине, током којих ће бити ријечи о питањима од значаја за остваривање људских права и досадашњој сарадњи.

Навеена активност „Омбудсмен у вашем граду“, реализује се у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Босни и Херцеговини, а има за циљ да се сагледа стање људских права на терену и омогући грађанима да се обрате институцији Омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине.

Позивамо све медије да информишу јавност о овом догађају и упознају грађане с могућношћу обраћања Омбудсмену током планиране посјете Прњавору.

На овом линку можете наћи кратке информације везане за улогу и функцију институције Омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине:

https://www.ombudsmen.gov.ba/Default.aspx?id=10&lang=SR

PODIJELI