Почело друго полугодиште

0
2283

У Републици Српској данас је почело друго полугодиште школске 2015/2016. године за 94.085 ученика основних и 42.164 ученика средњих школа.

Према информацијама које је Министарство просвјете и културе добило од предсједника актива директора основних школа у Републици Српској, извођење наставе у другом полугодишту могло је несметано да почне у свих 187 основних школа.

Када је ријеч о средњим школама у Републици Српској, настава у другом полугодишту несметано је могла да почне у 90 од укупно 92 средње школе, речено је Срни у Министарству просвјете и културе Републике Српске.

Настава у двије средње школе из Дервенте, Средњошколском центру “Михајло Пупин” и Стручној и техничкој школи, у другом полугодишту почеће 1. фебруара и то због санационих радова на самом школском објекту, за што су добили сагласност Министарства просвјете и културе.

Настава у другом полугодишту у школској 2015/2016. години за ученике деветог разреда завршава се 3. јуна, а за остале ученике најкасније 17. јуна.

За матуранте средњих школа настава у другом полугодишту биће завршена 13. маја, а за остале ученике средњих школа 10. јуна.

Током другог полугодишта, сви ученици у Српској имаће прољећни распуст и то од 25. до 29. априла./RTRS/

PODIJELI