ПРИЈЕМ ЗА АРХИМАНДРИТА ПАРТЕНИОСА

0
2510

Начелник општине Прњавор др Синиша Гатарић и предсједник Скупштине општине Борко Лукановић организовали су пријем за грчког добротвора архимандрита Партениоса, који је проглашен почасним грађанином општине Прњавор.  „ Долазио сам и помагао дјеци погинулих бораца, довозио помоћ, јер смо сви ми браћа, сви смо православци. Срби и Грци су увијек били у пријатељским односима, и из те љубави помогли смо колико је било у нашој моћи“, рекао је архимандрит Партениос.

Начелник општине Прњавор др Синиша Гатарић је рекао да је срећан, што је имао могућност да данас угости оца Партениоса, добротвора који је много помогао грађанима општине Прњавор у тешким временима. „Због свим његових заслуга хуманитарног карактера проглашен је почасним грађанином општине Прњавор, а данас смо имали прилике разговарати о многим темама, па и о положају српског народа на Косову и положају православних народа на читавом подручју југоисточне Европе, од  Грчке преко Косова до Србије“, рекао је Гатарић. Он је нагласио,  да је отац Партениос човјек који има велику духовну моћ и енергију, и да је то одлика великих људи који то постижу прије свега својим добрим дјелима. Предсједник Скупштине општине Борко Лукановић је подсјетио, да је Скупштина општине Прњавор 05. августа 2000. године прогласила архимандрита Махериотис Партениоса почасним грађанином општине Прњавор, због нарочитих заслуга у помоћи пруженој грађанима општине Прњавор у хуманитарној мисији током ратних и поратних година.

Архимандрит Партениос је у периоду од 1997. године до 2009. године четири пута годишње посјећивао општину Прњавор и дјеци погинулих бораца уручивао помоћ у новцу и робним пакетима, коју су прикупљали грчки народ и грчка православна црква. /Р.П./

 

 

PODIJELI