Прњавор – Штаб за ванредне ситуције, РЕГИСТРОВАН СЕДМИ ОБОЉЕЛИ

0
584

 

Јутрос је на подручју општине Прњавор откривен седми случај заразе вирусом корона, ријеч је о мушкој особи средње животне доби која у протеклом периоду није имала контаката на подручју локалне заједнице, рекао је на конференцији за новинаре командант Општинског штаба за ванредне ситуације Дарко Томаш.

Он је појаснио да је ова особа од почетка фебруара била на болничком лијечењу у Тузли, а од 31. марта у УКЦ Бањалука.

„У задња два дана је тестиран, а јутрос смо добили резултате да је позитиван на обољење Ковид- 19. Ова особа од фебруара није имала контаката у локалној заједници“ , прецизирао је Томаш.

Томаш је истакао да ће Републичком штабу за ванредне ситуације бити упућена иницијатива за помоћ код обезбјеђења потребних дозвола за долазак Прњаворчана који би наредних дана требали доћи из иностранства због истека радне или боравишне дозволе.

„Ти људи немају могућност да остану у иностранству у наредном периоду и било би потребно организовати њихов превоз преко земаља ЕУ. Ми из локалне заједнице немамо могућност да организујемо прелазак преко Словеније, Хрватске, Аустрије , али смо сигурни да наша републичка власт преко представништава Републике Српске у иностранству може да ријеши овај проблем“ , каже он.

Томаш је додао да би локална заједница преузела на себе трошкове превоза и организован одлазак аутобуса из Прњавора у земље у којима се ови људи налазе.

Са сједнице Штаба апеловано је на све појединце и организације који желе помоћи угроженом становништву у вријеме пандемије да се јаве Црвеном крсту у Прњавору. Крајње кориснике ове помоћи одређује Центар за социјални рад у сарадњи са Борачком организацијом.

Према јутрошњем извјештају Дома здравља Прњавор под здравственим надзором налази се 147 особа.

PODIJELI