СНСД: Мањи порез, жестока превара грађана

0
2855

Одлука скупштинске већине у Прњавору,предвођене СДС,о смањењу пореза на имовину са 0,45 на 0,22 одсто представља  жестоку превару грађана,који с поводом негодују због пореза који је највећи у Репулици Српској.Рекао је то danas  на конференцији за новинаре предсједник ОО СНСД у Прњавору,Драго Калабић.

-Када су схватили шта су урадили, повећањем пореза н 0,10 на 0,45 одсто,и када су власници имовине  почели  да изражавају своје негодовање,власт у Прњавору је прибјегла трику о наводном умањењу пореза,иако су и сами знали да се стопа не може мијењати у години за коју је усвојена,рекао је Калабић.

Предсједник Извршног одбора СНСД,Горан Земун истакао је да актеулна општинска власт не рјешава онако како су обећали, проблем водоснадбијевања шест села сјеверног дијела општине.

-Са изворишта Повелич било је предвиђено да се водом за пиће снабдијева и градско подручје,али су неки мјештани иловског подручја прије двије и по године,по инструкцијама СДС,пријетњама и оружјем отјерали извођача радова,па су радници „МГ МИНДА“ морали да напусте градилиште прије него што су завршили договорени посао,нагласио је Земун. /R.P./

PODIJELI