Хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцима”

0
1053

Овом приликом вас обавјештавамо да je кампања за хуманитарну акцију „С љубављу храбрим срцима“, која се одржава под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, почeла 01. децембра 2020. године.

С обзиром да због актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Српској неће бити могуће одржати донаторско вече у форми великог окупљања у Банском двору, ове године ће, тим поводом бити организован прикладан телевизијски програм.

Телевизијска емисија, као централни догађај хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“, биће емитована на првом програму Радио телевизије Републике Српске, као и на Алтернативној телевизији, 27. децембра 2020. године у вечерњем термину.

М:тел хуманитарни број 1411 биће активан у периоду од 01. до 31. децембра 2020. године. Позивом на наведени хуманитарни број грађани ће у овом периоду бити у могућности да подрже акцију са 1 КМ.

Средства прикупљена у, једанаестој по реду, хуманитарној акцији „С љубављу храбрим срцима“ биће искориштена за оснивање прве Банке хуманог млијека у Републици Српској, с намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којима није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано (мајчино) млијеко.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке а.д. Бања Лука.

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и у овогодишњој хуманитарној акцији биће млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Републике Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати свој допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре. Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.

 

PODIJELI