Цвијановић: Основна идеја – јака и стабилна Српска (ФОТО)

0
1012

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и потпредсједници Рамиз Салкић и Јосип Јерковић положили су заклетву.

“Стабилне институције значе и стабилну Републику Српску. Овим показујемо нашу способност да на демократски начин проведемо изборе. Република Српска је на првом мјесту. У протеклом периоду имала сам небројено пута прилику да се обратим у овом дому, али овај пут се обраћам као предсједница Републике Српске, што је велика и посебна част, али и обавеза за мене”, поручила је предсједница Српске.

Он је нагласила да су јаке институције најбоља одбрана опстанка Републике Српске.

“Конституисана је Народна скупштина, ускоро ће бити и нова Влада Републике Српске. Ту је и програм економских реформи, те Буџет за сљедећу годину. У наредне четири године наилазићемо на бројне препреке, али све ћемо их покушати превазићи у интересу Српске, али и свих њених грађана”, казала је Цвијановићева.

Каже да Република Српска мора бити доминантна, многи су јој радили о глави, али избори су показали да је она и грађанима на првим мјесту.

“Српска никада јача и одлучнија да одбранимо све тековине за које смо се борили. Јака стабилна, просперитетна Република Српска, са јасним политичким ставом и не плаши се да га испољи. То је Република која је поштована споља, али и изнутра, градећи мостове са свима, чак и онда када се чини да су разлике непремостиве. Много тога можемо урадити, ако смо јаки, ако заједно радимо”, изјавила је Цвијановићева.

Он је додала да је и као премијерка Републике Српске у протекле четири године радила са тим циљем.

“Сада је Република Српска стабилна”, рекла је новоизабрана предсједница.

PODIJELI