0
1862

PRNjAVOR – Pripadnici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su 33-godišnjeg Zorana Žunića, osumnjičenog da je prevario više građana i privrednika sa ovog područja.

On se, prema navodima policije, poslednjih desetak dana lažno predstavljao da je zaposlen u kabinetu načelnika opštine Prnjavor i da sakuplja novac u humanitarne svrhe. Od lakovernih građana lažni humanista je uzimao od 150 do 300 maraka, pozvavši ih da, ubrzo posle praznika, dođu u zgradu opštine gde će im biti izdate uplatnice za novac.

U zgradi opštine počelo je da se odmotava i klupko prevare, pošto su nasamareni došli po potvrde o uplaćenim donacijama. Mada se u policijskom saopštenju navodi da je osumnjičeni ostvario korist od oko 1.500 KM, “Novosti” saznaju da se ona tokom samo jučerašnjeg popodnevna povećala za više hiljada maraka.

– Mnogi se još prijavljuju, a mnoge ugledne preduzetnike je i stid da priznaju kako su olako naseli na prevaru. Imamo saznanja da nije ojadio samo Prnjavorčane, već varao ljude i u susednim opštinama, pa i u Federaciji BiH – kaže za naš list izvor upućen u istragu.

FUDBALSKI KAPITEN

Jedan od uglednih prnjavorskih preduzetnika iznoseći svoje iskustvom sa prevarantom, za “Novosti” kaže da ga je nasamario tako što mu je poverovao da je kapiten fudbalskog kluba, koji igra humanitarnu utakmicu. Dao mu je više stotina maraka.

– Bio je veoma uverljiv, tvrdeći da u humanitarnoj misiji dolazi iz kabineta načelnika. Tako mnoge kolege nisu htele da izostanu iz učešća u akciji pomoći deci za posebnim potrebama, kupovini nikoljdanskih i novogodišnjih paketića, pa su mu dali novac na ruke – kaže prevareni za “Novosti”./N.ĐURIĆ – VEČERNJE NOVOSTI/

PODIJELI