Zoran Popović predsjednik Partizana

0
2122

Privrednik Zoran Popović zvanično je postao novi predsjednik Fudbalskog kluba Partizan, a izabran je jednoglasno u prisustvu 48 delegata.

Na sjednici Skupštine kluba on je bio jedini kandidat, pošto se na skupu nisu pojavili dosadašnji predsjednik Dragan Đurić i njegov kandidat za naslednika Mile Jovičić.

Potpredsjednici kluba biće Ljubiša Tumbaković, Milorad Vučelić i Vojislav Nedić. Tumbaković će biti zadužen za sportska pitanja, Vučelić za odnose sa javnošću, a Nedić za pravna pitanja.

Pored njih, u novom Upravnom odboru naći će se Srđan Cekić, Milan Obućina, Ivan Maričić, Milomir Gligorijević, Dragan Bjelogrlić, Nenad Janković (Nele Karajlić), Dragan Veljović i Vladimir Vrbaški.

Ratomir Babić kazao je da je ukupni dug “crno-belih” 13 miliona evra, ali da se još očekuje priliv novca od transfera Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića.

Novi predsjednik Popović obećao je finansijsku konsolidaciju rekavši da njegov plan podrazumjeva ulazak 8.000.000 evra do kraja 2015. godine.

Izvještaj o radu Skupštini je izneo Ratomir Babić, koji se u ime Đurića izvinio zbog njegovog izostanka, koji je bio uzrokovan “zdravstvenim problemima”.

“Osvojeno je šest uzastopnih titula prvaka i to je jedinstven uspjeh u istoriji kluba i srpskog fudbala, a kako su osvojena i tri kupa pokazuje da se radi o najuspješnijem periodu u 70 godina dugoj istoriji kluba. Podsjetimo na plasmena u Ligu šampiona i Ligu Evrope”, rekao je Babić.

Babić je konstatovao da je dosadašnja uprava bila “najuspješnija u istoriji kluba” po ostvarenim rezultatima, a izneo je i finansijski izvještaj.

Prema njemu bruto prihod od prodaje 23 igrača u poslednjih pet godina bio je 35,9 miliona evra (2010 – 7 miliona, 2011 – 14 miliona, 2012 – 4,2 miliona, 2013. – 8 miliona, 2014. – 2,3 miliona). Klub je u tom periodu angažovao 55 fudbalera, a na pojačanja je potrošeno 7 miliona evra.

Na red su došla dugovanja i potraživanja kluba, o kojima se dosta spekulisalo prethodnih nedelja, ali i mjeseci.

Nakon ovog izvještaja delegati su izglasali prijedlog o razrješenju Dragana Đurića i Upravnog odbora, koji su pozdravljeni aplauzom, nakon čega je Ljubiša Tumbaković predložio Zorana Popovića za kandidata za predsjednika. Njegov poslednji kandidat Savo Milošević je prije pet godina dobio samo jedan glas.

Skupštini se u nastavku obratio Žarko Zečević, koji se smatra ključnim čovjekom u dolasku Popovića na mjesto predsjednika kluba. On se zahvalio Miletu Jovičiću na odustajanju od kandidature.

“Jovičić je pokazao ovim stavom da je ljubav prema Partizanu iznad ličnih interesa, on je svakako pomogao da Skupština prođe u najboljem redu i miru. Sve tenzije u predizbornim aktivnostima su normalne, svako ima pravo na mišljenje, ali Mile Jovičić je ovim činom dokazao da smo svi partizanovci i da mu je mjesto u Partizanu”, rekao je Zečević.

POPOVIĆ: Do februara ćemo izaći iz blokade

Zoran Popović obratio se prisutnima iznoseći konkretne planove za bližu budućnost, a sanacija dugova istaknuta je kao prioritet.

“Moj prvi zadatak jeste finansijski oporavak kluba, pošto nam je račun u blokadi. Neću se sada baviti krivcima, ali bitno je da znamo koliko dugujemo. Zato ću odmah tražiti da angažujemo nezavisnu revizorsku kuću, koja će obavjestiti javnost o stanju, o tome koliko dugujemo i koliko potražujemo”, rekao je Popović, a onda je obećao da će blokada računa biti skinuta do februara.

“Moj finansijski plan podrazumjeva ulazak 8.000.000 evra do kraja 2015. godine. Obećavam investicije od 6.000.000 evra do 31. marta, a do februara ćemo izaći iz blokade u kojoj smo trenutno. Posebnu pažnju ćemo obratiti na izmirenje obaveza kako bismo mogli da igramo evropska takmičenja”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here