SVAKOG GOSTA, TRI DANA DOSTA: Evo šta najviše nervira domaćine kad im dođete u kuću!

0
1189

Najveća noćna mora svakog dobrog domaćina jeste kad se gost malo previše odomaći, pa em nikako da ode, em ukućanima pravi haos. No, ako ste se baš nameračili da zloupotrebite gostoprimstvo, onda evo stvari kojima ćete izludeti one koji su vam poželeli dobrodošlicu u svoj dom.

Blatnjava obuća

Iako se u mnogim kućama “ne izuva”, to ne znači da iko voli da mu u kaljavim čizmama prošpartate po čitavom stanu. Ako je kiša napolju, red je makar ponuditi da skinete cipele.

Zloupotreba telefona

Ako ste došli kod nekoga u goste, onda je red da se malo družite sa domaćinom, a ne da čekirate mejlove, kuckate SMS-ove ili telefonirate satima ignorišući sve prisutne.

Foto: Flickr/Arend Vermazeren

Kućni ljubimci

Ne vole svi ljudi životinje, a posebno nije lepo kad kod nekoga ko ima beli nameštaj i čupave tepihe dovedete svog dugodlakog psa, bez pitanja.

Bacanje opušaka

Ako ste već došli u kuću nepušača, u redu je da ih ispoštujete i cigaretu popušite na balkonu ili u dvorištu. To ne znači da bi trebalo da opuške gasite u saksije ili po sveže pokošenom travnjaku.

Foto: sxc.hu/marshel

Njuškanje

Svaki gost, pre ili kasnije, biće primoran da skokne do toaleta. Kada ste već krenuli do mesta do kojeg i sam car ide peške, to ne podazumeva da bi trebalo malo da procunjate po svim sobama usput i zavirite u fioke i ormare kako bi ste videli šta tu ima.

Nenormalni prohtevi

Kad vas neko ponudi kafom ili čajem, prihvatite ono što ima. Niko ne voli gosta koji zahteva “triput samlevenu etiopljansku arabiku s trunkom obranog ptičjeg mleka i dva zrna žutog šećera s Himalaja”.

Foto-ilustracija: Foter

Buđenje u sitne sate

Ako vas je domaćin već primio nekoliko dana na konak, zaista nije u redu da bezobzirno odlazite i dolazite u njegovu kuću kadgod vam se prohte. Ispoštujte bioritam ukućana.

Trošadžijstvo

Sasvim je normalno da ste nešto zaboravili da ponesete sa sobom. Međutim, nemojte domaćici da potrošite baš čitavu kesicu uložaka ili domaćinu da popijete i poslednju kap viskija.

Foto-ilustracija: Profimedia

Seks

Svaki dobar domaćin će ustupiti gostu svoj krevet, potajno moleći boga da, kad bude skidao posteljinu. na dušeku neće naići na fleku od vaših telesnih tečnosti. Uzdržite se tih par dana ili makar stavite peškir.

A najnepoželjniji gosti su

Partnerovi roditelji, bliski prijatelji i dalji rođaci. Zato, ako planirate da se “uvalite nekom na gajbu”, dobro razmislite da li će to možda domaćine dovesti do razvoda.(Telegraf.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here